Date de mobilitate Apple pentru Bucuresti vs. Romania

Embed Download grafic
 
 
 
 
 

Cod Embed Grafic:

Interpretare date:

Datele reprezinta modificarea procentuala zilnica a cererilor de rutare fata de media cererilor (zero). Aceasta modificare poate fi pozitiva, atunci cand mobilitatea creste si persoanele se deplaseaza mai mult (lunile ianuarie si februarie). De asemenea, aceasta modificare poate fi negativa in momentul in care mobilitatea scade, iar oamenii petrec mai mult timp in locuinte (lunile martie si aprilie). Putem observa ca mobilitatea creste inapoi de la jumatatea lunii mai, odata cu relaxarea restrictiilor de circulatie si incetarea starii de urgenta.

In acest grafic, in cazul comparatiei datelelor din Bucuresti cu cele din restul tarii, putem observa ca mobilitatea a fost mai scazuta in Bucuresti in lunile martie si aprilie fata de Romania per total. Aceasta inseamna, ca procentual, in timpul starii de urgenta, mai multe persoane au respectat masurile de izolare si reducere a deplasarilor in Bucuresti fata de restul tarii.

*Nota: Acest grafic a fost facut cu ajutorul datelor furnizate de catre Apple: https://www.apple.com/covid19/mobility. Datele pentru 11 si 12 mai nu sunt disponibile. Datele au o interziere de aproximativ 2-3 zile si sunt ultima data actualizate pe 11 Martie 2022.