Cazuri noi Covid-19 pe zi in Romania. Moving average 7 days.

Embed Download grafic
 
 
 
 
 

Cod Embed Grafic:

Ce reprezinta "Moving average 7 days"?

"Moving Average" sau "media mobila" este un cunoscut indicator tehnic care netezeste muchiile din graficele prezentate ca "dinti de fierastrau" pentru a se putea vedea un trend mai bine. Acesta este calculat din media pe ultimele 7 zile a valorilor aferente unei perioade.

Exemplu de calcul: pentru 7 Aprilie valorile vor fi aferente zilelor de: 1, 2, 3, 4, 5, 6 si 7 Aprilie. Se face suma acestor valori si se imparte la 7 (media artimetica).

Ce reprezinta "Moving average 7 days centered on value"?

Aceasta este un indicator tehnic specializat care indeplineste aceeasi functie ca si cel anterior dar se calculeaza in mod diferit. Acesta este calculat axandu-ne pe valoarea curenta din fiecare zi ca interval de mijloc si luand, de exemplu pentru 7 zile, 3 zile inainte si 3 zile dupa.

NOTA: Este oferit doar pentru graficul ce contine toata perioada si este dezactivat implicit, trebuie sa dati click deasupra graficului pe legenda pentru a-l activa. Sau click aici.

Exemplu de calcul: pentru 8 Aprilie valorile vor fi aferente zilelor de: 5, 6 si 7 Aprilie, 8 Aprilie (centrul), 9, 10 si 11 Aprilie. Se face suma acestor valori si se imparte la 7 (media artimetica).